93

Orientering om nye eurocodes og nationale annekser

Du kan gratis modtage en automatisk orientering via e-mail, hver gang der kommer nye eurocodes eller nationale annekser. Det er dog kun de nationale annekser, der er dækket af Trafik- og Byggestyrelsen ansvarsområde, vi kan give en orientering om.

Læs mere »

Dansk Standard RSSAktuelt
Eurocodes

Revision af DS/INF 1990 og indsamling af ændringsforslag

I forbindelse med revision DS/INF 1990 opfordres alle til at indsende kommentarer/erfaringer, så medtages diss...  Læs mere »

Ændringer i nationale annekser for almene laster og ulykkeslaster

Den rytmiske personlast på tribuner mv. er flyttet fra det nationale anneks til DS/EN 1990, Projekteringsgrund...  Læs mere »

Nye nationale annekser og ekstra lasttilfælde

For at sikre sikkerheden på overvejende vandtrykspåvirkede konstruktioner har det været nødvendigt at indsætte...  Læs mere »

Fejl i forkortede og gældende eurocodes

Det kan desværre ikke undgås, at der trods omhyggelig korrekturlæsning optræder fejl i de engelsksprogede euro...  Læs mere »

historiske faqer eurocode 4

  Læs mere »

Om eurocodes
Eurocodes er de europæiske normer for dimensionering af bygningsværker. De omfatter de fleste gængse materialer og konstruktioner, herunder broer. 

Danmark deltager aktivt i udviklingen af eurocodes. Arbejdet foregår i standardiseringsorganisationen CEN, hvor vi er medlem. 

I Danmark har man siden 1. januar 2009 skulle benytte eurocodes som projekteringsgrundlag. Eurocodes skal bl.a. medvirke til at styrke det indre marked på byggeområdet.

Dansk Standard har udarbejdet forkortede udgaver af eurocodes og de indeholder netop de dele af systemet, som gør det muligt at beregne de fleste konstruktioner.